Startsida
Logo Nturhistoriska riksmuseet

Du är här:

Appen

Den första svenska versionen av appen Pollen är här. Appen är utvecklad i Österrike och är nu anpassad till svenska förhållanden, med pollenrapporten.se:s halter och prognoser.

Pollenapp.

Pollenapp.

Hjälp oss att testa

Slutet av säsongen 2015 körde vi som en testperiod för appen Pollen. Appen är i full drift med återkommande uppdateringar. Du kan fortfarande hjälpa oss. Ju fler som testar desto bättre.

Använd vårt formulär när du testat

Ladda ned

Appen når du från sajten polleninfo.orglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Välj vilket operativsystem och skanna den QR-kod som visas med din mobiltelefon och rätt sida öppnas.

Du kan även ladda hem den från Apple App Storelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Google App Store.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Pollenapp.

Pollenapp.

Funktioner

I appen kan du bland annat:

  • Välja för vilka pollenslag och platser du vill ha en pollenprognos.
  • Lägga in dina symtom.
  • Jämföra med aktuella halter av ett visst pollen i form av en graf
  • Få en personlig pollenprognos som baseras på hur just du reagerar vid en viss halt på ett visst pollen, förutsatt att du lägger in dina symtom under ett antal dagar.

Appen är kopplad till pollendagboken.

Växtlexikon och språk

I appen finns ett växtlexikon med information om de mest allergena växterna. Växterna presenteras också med bild och en beskrivning var de vanligtvis förekommer

Appen finns i dagsläget på svenska, engelska och tyska, spanska, italienska och franska.

Samarbetspartners

Den svenska versionen av pollenappen är ett samarbete med forskningsgruppen i aerobiologi och polleninformation vid öron-, näs- och halskliniken vid det Medicinska universitetet i Wien, Pollenlaboratoriet vid Göteborgs universitet, Pollenlaboratoriet i Umeå AB och Palynologiska laboratoriet på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Sidan uppdaterad 2019-02-15

Prognos på mobilen

pollenrapporten.se går lika bra att använda på smartphone, läsplatta och vanlig dator.

Sidan uppdaterad 2019-02-15