Startsida
naturhistoriska riksmuseets logga
Logotyp för pollenrapporten

Du är här:

Pollendagboken

Pollendagboken är en gratis, webbaserad service för pollenallergiker, men också ett forskningsprojekt. Du som användare är anonym.

Du fyller i dina dagliga symptom på pollenallergi på webbsidan. Pollendagboken skapar ett diagram av allergisymptomen, tillsammans med de verkliga pollenhalterna i luften.

Detta kan ge en fingervisning om den personliga känsligheten för pollen, både vad gäller pollen från olika arter och pollenhalt.

Du kan sedan ta med diagrammet till din läkare, och använder det, ibland tillsammans med andra tester, för att komma fram till en behandling som passar dig.

Hjälper forskare

Samtidigt är den information du registrerar ett hjälpmedel för forskare att kunna förbättra pollenrapporterna och precisera gränsvärden för olika arters  pollen.

Pollendagboken går att använda på flera språk och i hela Europa. Palynologiska laboratoriet vid Naturhistoriska riksmuseet svarar för servicen i Sverige.

E-postadress allt som behövs

Du som användare förblir anonym. Det enda som du behöver ange för att registrera dig är en fungerande e-postadress.

Du kan också föra pollendagbok för andra, till exempel om du har barn, förutsatt att var och en har en separat e-postadress.

Besök Pollendagboken

www.pollendiary.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
www.polleninfo.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Pollendagboken finns också i vår app Pollen

Appen når du från sajten polleninfo.org Länk till annan webbplats.. Välj vilket operativsystem och skanna den QR-kod som visas med din mobiltelefon och rätt sida öppnas.

Du kan även ladda hem den från Apple App Store Länk till annan webbplats. och Google App Store. Länk till annan webbplats.

Bild med texten: Fyll i pollendagboken.
Sidan uppdaterad 2017-05-05
Sidan uppdaterad 2017-05-05