Startsida
naturhistoriska riksmuseets logga
Logotyp för pollenrapporten

Du är här:

Att använda pollenprognoserna

Våra pollenprognoser är tillgängliga genom ett öppet API.

Pollenallergier påverkar många människors vardag och pollenprognoser är en hjälp för allergiker att må bättre. Naturhistoriska riksmuseet ansvarar för pollenövervakningen i Sverige samt för att framställa och offentliggöra pollenprognoserna. Det är dock inte nödvändigtvis här på Pollenrapporten.se som interaktionen med vår information sker. Den kan lika gärna ske i andra system och på andra plattformar byggda och förvaltade av andra aktörer.

För att det ska vara möjligt behöver funktionalitet och information från Naturhistoriska riksmuseet vara integrerad i andras system, verktyg och tjänster. Genom öppna API:er kan vi bidra till att lösa utmaningar och förbättra användarupplevelsen för pollenallergiker och deras behov av att ta del av pollenprognoser.

Programvaruleverantörer kan därför bygga lösningar som tillgängliggör Naturhistoriska riksmuseets pollenprognoser i de miljöer där slutkunden redan befinner sig. På så vis bidrar vi tillsammans till att förenkla vardagen för landets pollenallergiker.

Vid användninga av data från vårt API önskar vi att du uppger "Palynologiska laboratoriet vid Naturhistoriska riksmuseet" som upphovsman.

Öppna data via API

Här hittar du vårt API och dokumentation samt instruktioner för hur du använder det.

FastAPI - Docs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

API Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidan uppdaterad 2024-02-13
Sidan uppdaterad 2024-02-13