Startsida
naturhistoriska riksmuseets logga
Logotyp för pollenrapporten

Du är här:

Om webbplatsen

pollenrapporten.se ägs och förvaltas av Naturhistoriska riksmuseet. Här lägger vi ut lokala prognoser, prognoser för hela landet, nyheter kring pollensituationen och mycket annat.

pollenrapporten.se har så kallad responsiv design, som är följsam och anpassar sig efter den apparat du för tillfället använder - dator, mobil eller surfplatta.

Berätta gärna vad du tycker om webbplatsen

Standard

Webbplatsen trivs bäst i en modern webbläsare, exempelvis senare versioner av Internet Explorer, Mozilla, Opera eller Safari.

Vi strävar efter att följa riktlinjerna i Vägledningen 24-timmarswebben. För innehållet använder vi HTML 5, presentationen styrs via Cascading Style Sheets (CSS) 3.0-standard.

Vi vill att webbplatsen ska vara tillgänglig för de allra flesta.

Att använda innehåll på pollenrapporten.se

Pollendata är tyvärr inte fritt att använda, eftersom landets tre pollenlaboratorier är helt beroende av extern finansiering för sin verksamhet.

Läs mer om varför datat inte är fritt tillgängligt

Kontakta alltid Palynologiska laboratoriet inför användning av pollendata eller annat innehåll på pollenrapporten.se.

Personuppgifter

Kakor

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Du behöver inte ha kakor påslagna i din webbläsare för att pollenrapporten.se ska fungera.

På pollenrapporten.se används kakor för att få statistik över hur webbplatsen används. Om du önskar kan vi även spara information om var du befinner dig, så att du får rätt orts prognos på startsidan. Den informationen lagras i så fall i en kaka, som finns kvar vid ditt nästa besök.

Att inte acceptera kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan välja att antingen inte tar emot några kakor alls, eller att få en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Mer information om kakor finns på PTS webbplatslänk till annan webbplats.

Rätt att begära information

Du har rätt att begära information om de personuppgifter som behandlas om dig hos Naturhistoriska riksmuseet. Vill du veta om vi behandlar personuppgifter om dig, skicka en undertecknad begäran till oss. För mer information om dina rättigheter enligt Personuppgiftslagen (PuL), se www.datainspektionen.selänk till annan webbplats.

Offentlighetsprincipen

Naturhistoriska riksmuseet är en statlig myndighet och det innebär att meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar.

Sidan uppdaterad 2021-05-03
Sidan uppdaterad 2021-05-03